In digitalisatietrajecten is “goed genoeg” niet altijd goed genoeg.

Auto in sneeuw

Wat in een standaard omgeving goed lijkt te werken, kan in jouw specifieke situatie erg tegenvallen.

Didier Stickens

Veel softwareprojecten starten vanuit de keuze van een bepaald pakket dat door ‘configuratie’ wordt aangepast aan je noden. Dat lijkt makkelijk maar meestal komt het er toch op neer dat jij je moet aanpassen aan de software of dat er toch iets niet blijkt te kunnen.  Dat is jammer want na vele aanpassingen krijg je dan iets dat ok is maar eigenlijk niet zo geweldig.

Dit resulteert dan in situaties die zeer herkenbaar zijn: een sales team dat slechts een minimum aan info in het aangeschafte CRM-systeem zet en er verder niets mee doet, een backoffice team dat haar data uit het ERP systeem haalt om het dagelijkse werk dan in een Excel spreadsheet te doen.  

Soms is “goed genoeg” niet goed genoeg. Je haalt vaak pas echt rendement als het volledige plaatje klopt. Bij software op maat van Coteng halen we altijd het maximale rendement omdat de software is geschreven op basis van jouw doelen en jouw manier van werken. Je kan je concentreren op wat er echt toe doet. Als je dan meeneemt dat je geen licentiekosten hebt, niet hoeft te betalen voor de functionaliteit die je toch niet gebruikt en geen dure consultants moet betalen om de software te ‘configureren’ dan is de kostprijs vaak niet hoger of zelfs lager en je rendement hoger. Dat noemen wij een geslaagd project en onze klanten verwachten niet minder.

Blijf op de hoogte

Ontvang nieuwe content direct in je mailbox.