Hoera, de implementatie van een softwareproject lijkt goed te lopen, de testversie wordt opgeleverd. Maar je organisatie lijkt niet te volgen. De gebruikers klagen, doen moeilijk. Het werkt niet zo vlot, het is traag of niet alle systemen praten met elkaar. Het is te complex of gebruikers vinden het te omslachtig. Er wordt zelfs een change-manager bijgehaald en extra opleiding voorzien. Maar het gaat moeizaam en het lijkt soms alsof je de gebruikers iets door de strot duwt. De software blijkt niet aangepast aan de organisatie en de manier van werken, daardoor ziet men het nut niet.
Vervelend, een mislukking eigenlijk. Dat kan beter. De hoofdreden waarom software implementaties mislukken is de ‘user experience’ (UX). Technisch werkt alles en het zag er goed uit op papier maar goede software is software die mensen graag gebruiken. Dat wil zeggen, software ten dienste van de gebruiker en niet omgekeerd. Coteng ontwikkelt software op maat. Dat is vaak niet duurder want er zijn geen licenties te betalen en de software wordt ontworpen voor jou. Voor jouw gebruikers, jouw organisatie. Geen beperkingen dus en geen organisatie die haar werkwijze moet aanpassen aan de software.
Uiteraard willen wij het warm water niet steeds opnieuw uitvinden. Achter de schermen kunnen we vaak veel van onze eigen standaard modules (zeg maar bouwstenen) gebruiken. Hierdoor winnen we tijd en reduceren we kost.
Een goede ‘user experience’ is niet alleen een kwestie van technologie. Het vraagt in de eerste plaats een goede communicatie tussen ontwikkelaars en gebruikers, daar maken Coteng mensen het verschil!
Bij Coteng starten we vanuit de organisatie, de verschillende gebruikers. We praten met mensen. We bepalen waar er winst te behalen is en hoe we de ROI kunnen optimaliseren. Dan werken we een voorstel uit waarbij de gebruiker centraal staat, op basis van hun input. Uw gebruikers zijn eigenlijk de klanten. En dat werkt. Onze baseline zegt het: “Software that pleasantly surprises”. Iedereen blij, en de aanvaarding door de gebruikers gaat vanzelf.